VoetVertier

Voeten vertellen, laten voelen, zien of merken en waarschuwen.

VoetreflexPlus therapie

De VoetreflexPlus therapie gaat ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en dat zij elkaar beïnvloeden. De voeten weerspiegelen de zones van het lichaam en de organen. Gevoeligheid, grootte, kleur of bepaalde kenmerken zoals een moedervlek laten zien of merken waar energieblokkades zijn en welke emotie een belangrijke rol speelt. Voelt u pijn op bepaalde drukpunten, dan is bij het orgaan een blokkade aanwezig. De energie wordt belemmerd en afvalstoffen moeilijk afgevoerd. De lymfe toont geen licht in het lichaam. Door het pijnpunt met de juiste kracht vast te houden, vloeit de pijn en daarmee ook het afval weg. Bij VoetreflexPlus krijgen beide voeten de behandeling: rechts is gericht op de conditie en links op het gestel, dat wil zeggen hoe u zich voelt.

De meridianen zijn onzichtbare energiebanen van de levensenergie of chi. Ze hebben een relatie met een orgaan en stromen door bepaalde gebieden in het lichaam. De galblaas meridiaan bijvoorbeeld gaat over de linker zijkant van het lichaam en komt in het hoofd. Als u kunt aangeven aan elke zijde van het hoofd de hoofdpijn of migraine zit, dan wordt de juiste meridiaan erbij behandeld. Dat kan de galblaas meridiaan zijn. Door de acupunctuurpunten en de meridiaan te behandelen, zonder naalden, verbetert de pijn. De meridianen hebben zowel verbinding met het lichaam als met emoties. Zo gaat de long meridiaan over de ademhaling en over de emotie verdriet. Dat alles constant in beweging is, leert de Chinese levensvisie ons ook vanuit de TAO. Het bekende Yin en Yang symbool brengt die beweging in beeld. Het gaat zowel over tegenstellingen, dat het in elkaar overvloeit en dat het onlosmakelijk verbonden is. Lichaam en geest, oorzaak en gevolg, gevoel en emotie leiden tot klachten zoals stress, nekklachten, obstipatie en opgekropte zorgen. De VoetreflexPlus behandeling richt zich op de oorzaak en draagt bij aan een gezonde oplossing.

De VoetreflexPlus therapie is een behandeling die gebaseerd is op de Westerse en Chinese lichaamsvisie. Het doel van de therapie is het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. De energie gaat stromen en fysieke of emotionele problemen verminderen. Zowel de reflexzones op beide voeten als de meridianen en acupunctuurpunten worden behandeld. Deze combinatie in de behandeling geeft een heerlijk ontspannen gevoel en verbetert lichamelijke en/of emotionele klachten.

Neuroreflexologie is een bijzondere techniek en behandelwijze ontstaan vanuit de voetreflexologie. Het behandelt de reflexzones van de zenuwen op de voet en is een intensieve en effectieve therapie.

 

De behandeling

Tijdens de behandeling worden volgens een nauwkeurig systeem de zenuwbanen bewerkt en de blokkades opgespoord. Dit gebeurt door het uitoefenen van druk op een bepaalde plaats en voor een bepaalde tijd. Dit kan pijnlijk zijn als een zenuw is geblokkeerd.

 

Door de behandeling wordt de zenuw aangezet om informatie weer te laten stromen. Het lichaam krijgt de kans om de balans te herstellen. Deze vorm van reflexzonetherapie geef ik in de meeste gevallen samen met de klassieke reflexzonebehandeling.

 

Neuroreflexzonetherapie is o.a. inzetbaar bij:

  • nek, rug, armen, schouders, RSI, bekken en beenklachten

  • spijsverteringsklachten, krampen

  • ademhalingsklachten, aangezichtsverlamming

  • zenuwpijnen, menstruatieklachten en keelpijn

Bij fibromyalgie doen spieren en gewrichten op meerdere plaatsen in het lichaam pijn. De oorzaak kan zijn dat er koude zit, dat te lang of intensief arbeid is verricht, dat er spanningen zijn of dat te weinig slaap oververmoeid heeft gemaakt. Fibromyalgie kent 19 pijnlijke punten, triggerpoints die vrijwel alle gevoelig zijn.

 

De behandeling

De VoetreflexPlus therapie richt zich op het afvoeren van afvalstoffen, vooral de Maag en Milt meridiaan, de lymfezones en de spijsverteringsorganen krijgen stimulans om hun taken gezond uit te voeren. Is de lymfe schoon, dan gaat het levenslicht weer stromen. Belangrijk is vooral dat de behandeling tot ontspanning en rust leidt. De pijn en vermoeidheid zullen verminderen, er komt een vitaal gevoel om in actie te kunnen komen en ‘s nachts een goede nachtrust. De behandeling van reflexzones op het hoofd, de oren en de nek heeft een gunstig effect bij stress, spanning en hoofdpijn.

Specialisatie: neuroreflexologie

Specialisatie: fibromyalgie

"Bij mij thuis en in Assen zijn sfeervolle behandelkamers ingericht om je te ontmoeten".

 

De VoetreflexPlus behandeling begint met een gesprek over de reden van uw komst. Tijdens de intake vraag ik wat u lichamelijk en emotioneel voelt, wat uw wensen op dat gebied zijn en welke levenservaring u heeft (anamnese). Tijdens het vertrouwelijke intakegesprek is een voetenbad met etherische olie mogelijk. Ook uw verwachting van de behandeling is voor mij belangrijk.

 

Bent u eenmaal goed gaan liggen, dan maak ik, als u ermee akkoord gaat, een foto van zowel de boven- als onderzijde van uw voeten. Deze foto is alleen bedoeld voor mijzelf zodat ik in de voorbereiding op vervolgafspraken kan zien wat mij opvalt aan uw voeten en hoe ik daarmee het beste de behandeling kan uitvoeren. Is de foto gemaakt, dan start mijn onderzoek van de voet: zijn er pijnpunten, wat is de kleur, vorm en wat is opvallend. Ik stel geen diagnose, ik vraag u wel naar de mate van pijn en als u dat wenst noem ik het orgaan waar de reflexzone naar verwijst. Op de voetenkaart teken ik de zones en het pijncijfer in.

 

Dit uitgebreide voetenonderzoek wordt afgerond met een prettige ontspanningsmassage van de hoofdzones op de voeten. Elke behandeling richt zich op beide benen en voeten of armen/handen zodat er balans ontstaat tussen lichaam en geest. Pijn verhindert dat energie vrij kan stromen en door de drukpunten te behandelen, worden uw conditie (het fysiek gestel) en uw constitutie (het emotioneel gestel) versterkt dankzij het zelf herstellend vermogen van uw lichaam.

 

Tijdens de behandeling vraag ik regelmatig hoe u zich voelt. Ook let ik op uw gezichtsuitdrukking, en de reactie van uw voeten of lichaam zodat ik daar snel de behandeling op kan afstemmen. Voor kinderen betekent het dat de behandelingen speels en zacht zijn. Voor volwassenen en ouderen is de behandeling ook verwarmend en liefdevol. Soms intensief en uitdagend, soms kalmerend en zacht. Na de behandeling geef ik u een glas thee of water en ik bespreek met u hoe u deze kennismaking heeft ervaren. We nemen het behandelplan door om te bereiken dat de therapie uw klachten verbetert. Het drinken van thee of water zorgt ervoor dat de afvalstoffen die losgemaakt zijn goed kunnen afvloeien. Ook de volgende dagen bereikt u een beter effect van de VoetreflexPlus behandeling als u extra drinkt en goed beweegt. Bij het afscheid zal ik u vragen om in de dagen na de behandeling mij feedback te geven over de VoetreflexPlus therapie of het op te schrijven. In de verwerkingsactiviteiten leest u uitgebreid mijn werkwijze en hoe ik omga met uw gegevens.

 

Na het intakegesprek geef ik u de behandelovereenkomst. U leest hierin met welke regels en zorgvuldigheid de Reflexzone therapeut de behandelingen uitvoert en wat uw aandeel daarin is. In het document 'verwerking van uw gegevens' kunt u lezen wat ik met de informatie die u mij geeft doe. Heeft u vragen, of bent u niet geheel tevreden over de behandeling, neem zo spoedig mogelijk contact met mij op zodat ik met u naar een oplossing kan kijken. Blijft u ontevreden kijkt dan bij www.vnrt.nl voor informatie over de klachtenregeling.

De VoetreflexPlus behandeling

De Reflexzone behandelingen worden al sinds jaren ingezet in bedrijven in Denemarken, Engeland en Amerika voor het terugdringen van het ziekteverzuim onder werknemers. Vooral bij klachten die kunnen leiden tot aanhoudende stress en burn-out zijn positieve resultaten bereikt. Naast het oplossen van specifieke klachten blijkt uit diverse onderzoeken dat de werktevredenheid en vitaliteit van werknemers door reflexzone massages hoger is. Reflexzone massage kunnen ook een interessante aanvulling of alternatief zijn voor stoelmassages. Organiseert uw organisatie een gezondheids- en welzijndag, dan is de Reflexzone behandeling daarvan een gunstige uitbreiding.


Reflexmassage voor ziekenhuizen

Ziekenhuizen in Nederland zetten ook Reflexmassages in, zowel voor als na een operatie, met als resultaat dat patiënten sneller herstellen en het ziekenhuis eerder kunnen verlaten. Reflexzone behandelingen verminderen pijnklachten, gevoelens van onrust, angst en stress.  Het gebruik van medicijnen wordt ondersteund met Reflexzone behandelingen met als gevolg dat het lichaam afvalstoffen sneller kan afvoeren en het eerder herstellen kan.  


VoetreflexPlus therapie

De VoetreflexPlus therapie wordt ingezet om specifieke klachten te verminderen of op te lossen. Dit kan zowel een hoofd-, hand als voetbehandeling zijn. In de behandeling wordt gewerkt met acupunctuurpunten, drukpunten en meridianen. Met de werknemer wordt in afstemming een behandelplan opgesteld waarin gekeken wordt naar de chinese, de reguliere en de natuurgeneeskundige aanpak. Afhankelijk van het resultaat van enkele behandelingen wordt verder advies gegeven of de behandeling, steeds geactualiseerd, voortgezet.

Reflexzone voor bedrijven en organisatie

Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door:

  • factoren van buiten zoals slecht weer, virussen, ongevallen of bepaalde temperaturen
  • emoties zoals verdriet, boosheid, angst of zorgen
  • leefstijl, daaronder vallen voeding en eetgewoontes, dag/nachtritme en activiteiten