VoetVertier

Massages

Dorn therapie

De Dorn therapie is een zachte therapie van de ruggenwervels en gewrichten. Met de duimen worden op een voorzichtige manier de ruggenwervels op hun plek teruggezet. Tegelijk maak ik het bindweefsel tussen de wervels los, wat de doorbloeding verbetert. Mensen voelen zich na de behandeling soepeler. Rug en nekklachten zijn verbeterd en verergering voorkomen. Bovendien heeft u na elke behandeling een fijn en ontspannen gevoel!

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. We zijn dan ook tot op hoge leeftijd in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

De Dorntherapie richt zich op scheefstand van de wervelkolom. Jicht, Ischias en ook hoofdpijn of fysieke klachten kunnen ontstaan als wervels door een verkeerde houding niet recht boven elkaar staan. Gekeken wordt of de benen even lang zijn. Zelfs een kleine afwijking kan tot last worden. De dag na de Dorn behandeling kunt u spierpijn hebben of moe zijn. Veel drinken en rust nemen is belangrijk. U bevordert daarmee het resultaat van de Dorn therapie

Breuss massage

De Dorn therapie wordt afgesloten met de Breuss massage van de rug. Met deze behandeling wordt de rug gestrekt door zachte, vloeiende bewegingen over de ruggenwervels. De etherische St. Janskruid olie werkt licht antiseptisch, is anti-traumatisch en anti-depressief. Aan de olie zijn Melisse, Marjolein en Mandarijn toegevoegd.
Melisse werkt anti-depressief, ontstekingsremmend, krampstillend, is kalmerend en galstimulerend. Marjolein is pijnverdovend, sterk krampstillend, slijmoplossend en vloeddrukverlagend.
Mandarijn is sterk kalmerend, lymfestimulerend en een tonicum voor de spijsvertering. Deze is ook ideaal voor kinderen en ouderen.

Dorn voor kinderen

Bij de bevalling komen grote krachten vrij. Daarbij kan de wervelkolom of het bekken van het kind wat scheef komen te staan. Door een speciale massage wordt de scheefstand gecorrigeerd en voelen de kinderen zich vaak beter en huilen minder. Het mooie is dat elk deze methode gemakkelijk kan leren, zodat u de kinderen zelf kunt behandelen.

Aroma lichaamsmassage

De Aroma lichaamsmassage is belangrijk voor ontspanning en reiniging. Na een korte intake kunnen etherische oliën worden gekozen met een passende basisolie zoals olijfolie wat verzachtend en kalmerend is voor de huid. Ook voedende algenolie voor de droge huid met mineralen en vitaminen of kokosolie is mogelijk. De behandeling van het gehele lichaam en zacht en verwarmend. Door het stimuleren van het afvoeren van afvalstoffen, behandelen van acupunctuurpunten en lymfepunten en zorgen voor algehele ontspanning en met ondersteuning van etherische oliën, wordt uw lichaam vitaal en voelt u zich goed uitgerust.

Cupping

Een vitaal lichaam heeft een goede doorbloeding en weloverwogen energiegebruik. Is dit ontregeld dan uit dit zich vaak in spierpijnen en kramp. Ook door stress, temperatuurwisseling of ziekte kunnen klachten ontstaan zoals vermoeidheid en pijn. De eeuwenoude cupping methode uit China is een eenvoudige, vrijwel pijnloze methode waarmee afvalstoffen uit het lichaam worden gezogen. De cupping zorgt voor betere doorbloeding en verwarmende energie. Het geeft een aangenaam warm gevoel. 

 
Werkwijze
Op de rug, armen of benen, handen of voeten, worden halfronde, verwarmde glazen bollen gezet die zich vastzuigen op de huid. Na enkele ogenblikken worden ze verplaatst. Bij ‘sliding’ glijden de vastgezogen glazen bollen over het lichaam. De meridianen krijgen een stimulans om de afweer te verbeteren. Als de bollen zijn verwijderd, kan een rode plek achterblijven. Dat is een teken dat de afvalstoffen naar boven zijn gehaald. Dit zal niet pijnlijk zijn en trekt na enige tijd weer weg.
De cupping volgt in de meeste behandelingen op de VoetreflexPlus behandeling. Cupping heeft een gunstig effect op onder meer:
 

  • lage bloeddruk
  • vermoeidheid
  • de huid
  • de spieren en gewrichten

Moxa therapie

Het gedroogde kruid Bijvoet – Artemisia Vulgaris - is tot poeder gewreven en opgerold als een sigaar. Door het te laten smeulen wordt de huid warm. De warmte dringt diep door in het lichaam en het effect van de ontvangen massage wordt ermee versterkt. De circulatie van het bloed en de energiestroming worden verbeterd.


Werkwijze
De moxa stick wordt enkele centimeters boven de huid heen en weer bewogen. Zodra het te warm wordt, kies ik een ander plaats die de warmte nodig heeft. De moxa behandeling duurt enkele minuten.

Bij de moxa – gember therapie wordt de energie van moxa en gember gecombineerd door een diepere warmte effect. Dat gebeurt op de rug.