VoetVertier

Bach bloesem remedies

 

Verdriet of angst, eenzaamheid of zorgen, schuldgevoelens of dromerig zijn, kan uw levenshouding diep beïnvloeden. U voelt zich ongelukkig en mijdt situaties of gaat juist de confrontatie aan in uw nadeel. Dat beïnvloedt het opbouwen van een gelukkig leven.


Het boekje Genezing door bloemen van dr. Bach beschrijft deze emoties en biedt de bloesemremedies aan om je zelfvertrouwen en plezier in het leven te verbeteren. Dr. Bach leerde uit de vele gesprekken met zieken dat het karakter en de (tijdelijke) emoties een grote rol spelen in het gedrag en het omgaan met ziekte. Dr. Bach vond in totaal 38 remedies in zijn buurt, in Engeland die de diverse types mensen konden helpen. Om jezelf te kunnen zijn, in liefde met je omgeving en je taken met plezier uit te voeren kan het soms in een periode moeilijk zijn en het lichaam laat dat voelen. Pijnlijke schouders, maagklachten of migraine belemmeren het actief kunnen zijn.

 

De bloesem remedies zijn verdeeld in zeven groepen. Deze staan voor de zeven emotie groepen, met de bijhorende bloesem remedies.

Bach bloesem remedies

Emotie -> Bach bloesem remedie

1. Blijf bij jezelf -> overgevoeligheid

2. Ken jezelf -> onzekerheid

3. Leef bij de dag -> onvoldoende interesse in het hier en nu

4. Leven en laten leven -> overbezorgd over anderen

5. Eenzaamheid -> maak contact met anderen

6. Vind hoop en geluk -> moedeloosheid en wanhoop

7. Zorgen overwinnen -> angst

Zorgen kunnen uw dag beheersen zonder dat  u weet waarover u zorgen heeft. De Esp-remedie verhelpt de angstvoorstellen en helpt u dapper en zonder vrees te zijn.
 

De bloesem remedies zijn zowel voor kleine kinderen als voor volwassenen, zieken of ouderen geschikt en kunnen bij bijna alle medicijnen genomen worden. Voelt u behoefte aan troost, geduld of concentratie, dan gaan we samen de juiste remedie opzoeken. Jouw verhaal bepaalt welke remedie op de dag dat je eraan begint jou, of je kindje, het beste kan helpen. De remedie kent geen lichamelijke bijverschijnselen en is zo zuiver mogelijk. In de remedie zit de energie die is opgevangen van bijv. de bloesems, zuiver bronwater en een klein beetje alcohol voor conservering.